Солена палачинкова торта
Необходими продукти:
- половин чаша задушени печурки
- няколко кисели краставички
- 2-3 сварени яйца - настъргани
- топено сирене за мазане
- шунка и бекон
- кашкавал
- настърган на ситно морков
- твърдо пушено сирене
- майонеза
- 250 г брашно
- 500 мл прясно мляко
- 3 яйца
- щипка сол
- масло за мазане
Много ми се иска да ви кажа какъв грамаж слагам в пълнежа, но всичко е въпрос на вкус. Важното е да бъде нарязано на тънко.
Яйцата разбиваме добре. В купа изсипваме брашното и при непрекъснато разбъркване добавяме яйцата, прясното мляко и шипката сол. Колко гъста трябва да е сместа? Приблизително колкото на боза. От тази смес ще излезнат повече палачинки от колкото ще имаме нужда, на нас ни трябват 8 броя, но можете в останалата смес да добавите ванилия и да си завиете няколко палачинки за десерт със сладко.
В незалепващ тиган слагаме малко парченце масло, и изсипваме черпак от сместа. Всяка готова палачинка намазваме допълнително с масло за да не изсъхнат крайщата и похлупваме в тенджера.
"Ако искате можете да овкусите и оцветите палачинките като в някоя добавите червен пипер, в друга наситнен магданоз.
Поставяме палачинката в плоска чиния, в която ще сервираме тортата. Намазваме я с топено сирене, нареждаме няколко парченца шунка, бекон. Отгоре намазваме с малко майонеза и поставяме втората палачинка. Мажем я с топено сирене - слагаме кисела краставичка - майонеза, и така редим всички останали продукти по пластовете - настърганите на ситно моркови, задушените пичурки, пушеното твърдо сирене.
Следим отвсякъде да е еднакво дебела, като е най -добре да не става повече от 6 см - защото се реже трудно.
Последната палачинка намазваме отгоре и леко отстрани с майонеза и обилно поръсваме с кашкавал. Украсяваме с резенчета яйце, маслини и каквото ни хрумне.
0 коментара:
Публикуване на коментар