Последователи

Всичко за мен

Предоставено от Blogger.
RSS

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

                          Питата на лозаря

Необходими продукти:

  • 300мл. хладка вода
  • 300мл. прясно мляко
  • 1ч.ч кисело мляко
  • 42г. кубче мая
  • 1ч.л. сол
  • 1ч.л. захар
  • 1к.л. ракия
  • 3-4с.л. олио
  • 2 белтъка
  • 2 жълтъка  (за намазване)
  • 1 и1/2кг брашно

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто от горе посочените продукти в следната последователност: В хладката вода размиваме маята,прибавяме солта,захарта,олиото,ракията,белтъците,киселото и прясното мляко.Постепенно сипваме от пресятото брашно и бъркаме до получаване на гъста каша.Оставяме я да втаса 30-40мин.,прибавяме още брашно и замесваме средно твърдо тесто.От него оставяме една част за украса,а от останалото правим пита с диаметър - диаметъра на тавата.Поставяме я в добре намаслената тава и оформяме питката,която намазваме с жълтъка.От отделеното тесто правим украсата (чепките с грозде и лозичките),тях не мажем с жълтък,за да се отличават.Завиваме я и отново втасва,след което печем на 200-220градуса.След опичането и мажем горната кора с краве масло и я завиваме,за да омекне.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 коментара:

Публикуване на коментар